Retete de post: Fasole picanta
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole picanta cu ceapa, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, ulei, sare, piper boabe.
- 500 g fasole uscată
- 1 ceapă
- 1 ardei iute
- 2 linguri cu pastă de tomate
- cimbru
- ulei
- sare
- piper boabe
Mod de preparare:
Pune fasolea la fiert după ce ai lăsat-o la înmuiat de seara până dimineaţa. Nu uita să schimbi apa cel puţin de trei ori.
Separat, căleşte ceapa în puţin ulei încins. Adaugă boabele de fasole aproape fierte şi suficient scurse.
Desfă pasta de tomate într-o cană cu zeama în care a fiert fasolea. Toarn-o uşor peste fasole şi lasă la cuptor să scadă.
Spre final, adaugă ardeiul iute tocat fin, câteva boabe de piper, sare şi cimbru.
Opreşte focul, acoperă cu un capac şi lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele.
Fasole picanta
Pofta buna!