Retete de post: Fasole picanta

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole picanta cu ceapa, ardei iute, pasta de tomate, cimbru, ulei, sare, piper boabe.

Ingrediente:Fasole picanta

  • 500 g fasole uscată
  • 1 ceapă
  • 1 ardei iute
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la fiert după ce ai lăsat-o la înmuiat de seara până dimineaţa. Nu uita să schimbi apa cel puţin de trei ori.

Separat, căleşte cea­pa în puţin ulei încins. Adaugă boabele de fasole aproape fierte şi suficient scurse.

Desfă pasta de toma­te într-o cană cu zea­ma în care a fiert fasolea. Toarn-o uşor peste fasole şi lasă la cuptor să scadă.

Spre final, adaugă ar­deiul iute tocat fin, câ­teva boabe de piper, sare şi cimbru.

Opreşte focul, acoperă cu un capac şi lasă câteva minute să se întrepătrundă aromele.

Fasole picanta

Fasole picanta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.