Retete de post: Drob de morcovi

Printeaza

 Drob de morcovi

Ingrediente:Drob de morcovi

  • 1 cană de orez
  • 3 morcovi
  • 3 linguri de pesmet
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 1/2 linguriţă de cimbru
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Alegi şi speli orezul, apoi îl pui la fiert. între timp, cureţi morcovii şi îi treci prin răzătoarea cu ochiuri mici. Cureţi şi tai ceapa mărunt. După ce a fiert orezul, îl scurgi bine de apă, îl amesteci cu morcovii scurşi de zeama pe care şi-o lasă, ceapa tăiată mărunt, usturoiul tăiat felioare subţiri sau pisat, cimbrul, pătrunjelul tocat mărunt şi 2 linguri de ulei care face ca pasta să fie mai moale şi mai gustoasă.

Ungi cu ulei un vas, îl tapetezi cu pesmet, aşezi amestecul de orez şi morcov, nivelezi, să fie egal reparti­zat şi dai totul la cuptor întâi cu vasul acoperit timp de 30 minute şi apoi încă 5 minute fără capac.

Drob de morcovi

Drob de morcovi

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.