Retete de post: Cupolă de orez cu năut
PrinteazaCupolă de orez cu năut din: orez, naut, ceapa, supa de legume, unt, sofran, sare, piper si ulei.
- 1 cana de orez
- 1 conserva cu naut
- 1 ceapa
- 3 cani cu supa de legume (pui)
- 1/4 pachet cu unt
- 1/4 lingurita cu sofran
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Toaca marunt ceapa si inabus-o in untul incins. Pune orezul si supa si lasa sa fiarba acoperit, la foc reduc, pana ce orezul absoarbe tot lichidul. Pune untul, sareaza si pippereaza dupa gust, apoi imparte-l in doua parti si pune sofran doar intr-una amestecand, la foc mic, 2-3 minute.
Pune nautul la scurs intr-o sita. Pregateste 2-3 castroanele, unge-le cu foarte putin ulei. Asaza la baza un strat de orez cu sofran, apoi unul de naut, iar deasupra, un strat de orez simplu. Acopera si lasa zece minute, apoi rastoarna castronelele direct pe farfurii si serveste cu salata verde sau muraturi.
Cupolă de orez cu năut
Pofta buna!