Retete de post: Crema de vinete

Printeaza

O reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte.

Ingrediente:Crema de vinete

  • un kg vinete
  • un litru de lapte
  • o rămurică de cimbru proaspăt
  • 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat)
  • o linguriţă de mărar (tocat)
  • sare
  • piper
  • o linguriţă de oţet de vin

facul­tativ:

  • 250 g brânză de capră
  • două căni cu lapte

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele şi se taie în sferturi, apoi, la foc mic, se fierb în apă sau, dacă este permis, în lapte, în care s-a pus rămurica de cimbru. Cînd s-au înmuiat bine, se scot din oală, se pun la scurs într-o stre­curătoare, apoi se toacă mărunt cu satârul sau se trec prin blender.

Dacă e dezlegare, se amestecă şi cu brânza de capră (mărunţită înainte cu o furculiţă). Se adaugă mărarul, pătrunjelul, sarea, piperul şi oţetul, după gust.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.