Retete de post: Crema de mazare verde

Printeaza

Crema de mazare verde din: mazare, ulei, faina, spanac, zahar, sare, marar, patrunjel.

Ingrediente:Crema de mazare verde

  • 500 g mazăre (congelată sau din conservă)
  • 80 ml ulei
  • 15 g făină
  • două kilograme de spanac (conge­lat)
  • 5 g zahăr
  • sare
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită.

Separat se pune uleiul într-o cratiţă, se adaugă făina, care se stinge cu o ceaşcă de zeamă de mazăre, iar după câteva clocote se adaugă piureul de mazăre şi spanac, restul de zeamă de mazăre, sarea şi zahărul după gust.

Se lasă să fiarbă la foc mic 3 minute. Mărarul şi pătrunjelul tocate fin se pre­sară peste cremă în momentul servirii.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.