Retete de post: Crema de mazare verde
PrinteazaCrema de mazare verde din: mazare, ulei, faina, spanac, zahar, sare, marar, patrunjel.
- 500 g mazăre (congelată sau din conservă)
- 80 ml ulei
- 15 g făină
- două kilograme de spanac (congelat)
- 5 g zahăr
- sare
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Mazărea se pune la fiert împreună cu spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin sită.
Separat se pune uleiul într-o cratiţă, se adaugă făina, care se stinge cu o ceaşcă de zeamă de mazăre, iar după câteva clocote se adaugă piureul de mazăre şi spanac, restul de zeamă de mazăre, sarea şi zahărul după gust.
Se lasă să fiarbă la foc mic 3 minute. Mărarul şi pătrunjelul tocate fin se presară peste cremă în momentul servirii.
Poftă bună!