Reţete de post: Cornuleţe de post
PrinteazaCornuleţe de post
- 400 g făină integrală
- 250 g margarină vegetală
- 200 g zahăr
- 150 g miez de nucă mărunţit
- sare
- 100 ml borş
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Margarina se încălzeşte puţin, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă. Când s-a omogenizat, se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită.
Pe o planşetă tapetată cu făină, se întinde o foaie rotundă de 3 mm grosime. Se decupează bucăţi de aluat în rază şi se rulează de la capătul lat spre cel ascuţit. într-o tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt, se pun cornuleţele, care se ţin la cuptor timp de 25-30 de minute.
Poftă bună!