Reţete de post: Cornuleţe de post

Printeaza

Cornuleţe de post

Ingrediente:Cornuleţe de post

  • 400 g făină integrală
  • 250 g margarină vegetală
  • 200 g zahăr
  • 150 g miez de nucă mărunţit
  • sare
  • 100 ml borş
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • coajă de lămâie rasă

 

Mod de preparare:

Margarina se încălzeşte puţin, se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă. Când s-a omogeni­zat, se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă bine. Se obţine un aluat de consistenţă potrivită.

Pe o planşetă tapetată cu făină, se întinde o foaie rotundă de 3 mm grosime. Se decupează bucăţi de aluat în rază şi se rulează de la capătul lat spre cel ascuţit. într-o tavă în care s-a pus o hârtie pentru copt, se pun cornuleţele, care se ţin la cuptor timp de 25-30 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.