Retete de post: Cornuleţe cu borş

Printeaza

O reteta delicioasa de cornulete cu bors, faina, drojdie, ulei, zahar, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, zahar vanilat, marmelada, nuci.

Ingrediente:Cornuleţe cu borş

  • 250 g făină
  • 25 g drojdie
  • 150 ml ulei
  • 10 ml borş
  • 25 g zahăr
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • sare
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 pacheţele zahăr vanilat
  • marmeladă
  • 100 g nuci pisate

Mod de preparare:

Se freacă drojdia cu zahărul până se lichefiază. Se adaugă uleiul, borşul, coaja de lămâie, un praf de sare şi la sfârşit făina. Se frământă totul cu mâna câteva minute. Aluatul se lasă să crească la loc călduţ până îşi dublează volumul.

Pe planşeta presărată cu făină se întinde cu sucitorul o foaie care se taie în pătrate sau triunghiuri. Cornuleţele se umplu cu marmeladă frecată cu nuci pisate şi se aşază în tava neunsă, lăsând între ele 2 cm, ca să nu se lipească unele de altele.

Se pu­drează fierbinţi cu zahăr farin amestecat cu zahăr vanilat.

Cornuleţe cu borş

Cornuleţe cu borş

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.