Retete de post: Ciorba de fasole cu taitei de casa

Printeaza

O reteta de post de ciorba de fasole cu taitei de casa din: fasole boabe, untdelemn, ceapa, morcovi, boia dulce, malai, patrunjel, marar, sare, piper, otet, taitei de casa si facultativ smantana.

Ingrediente:Ciorba de fasole cu taitei de casa

  • 400 g fasole boabe (albă)
  • o lingură de untdelemn
  • o ceapă
  • doi morcovi
  • o linguriţă de boia dulce
  • o lingură de mălai
  • o legătură de pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • o lin­gură cu oţet
  • 200g laşte (tăiţei) de casă
  • facultativ: 200g smântână

 

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă, se spală şi se pune la înmuiat în apă rece, de seara. Se schimbă apa cel puţin o dată. A doua zi se varsă apa, se trece fasolea pe sub jet de apă, se pune în alt vas cu apă cat să o acopere cu două deget şi se dă la fiert.

După primele clocote, se varsă apa şi se pune alta, de data aceasta deja fiartă, se adaugă sare şi marcovii tăiaţi ron­dele sau cubuleţe. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Intre timp, într-o tigaie se pune o lingură de untdelemn, se adaugă ceapă tăiată mărunt, paprika (boia de ardei) şi mălai.

Se călesc toate împreună şi se răstoarnă peste fasole. (Acest rântaş de mălai e mai sănătos decât cel de fâină de grâu). Se lasă să mai dea câteva clocote, apoi se adaugă laştele de casă (tăiţeii).

La sfârşit, dacă se doreşte şi dacă e dezlegare, se pune smântână. Dacă nu, se adaugă doar pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, se acreşte cu oţet şi se mai drege gustul cu sare şi piper.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de fasole cu taitei
  • taitei de casa de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.