Retete de post: Ciorbă de fasole cu legume
PrinteazaCiorbă de fasole cu legume din: fasole, morcovi, ceapa, ardei, dovlecel, telina, bulion, verdeata, sare, piper si ulei.
- 300 g fasole alba uscata
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei
- 1 dovlecel
- 1 telina mica
- 500 ml bulion
- verdeata
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli şi o laşi la înmuiat 4 ore, sau de pe o zi pe alta. Legumele spălate le cureţi şi le tai mărunt, le căleşti în ulei cât să se înmoaie, apoi adaugi apă.
Separat, fierbi fasolea, schimbând apa de 3-4 ori. După ce a fiert, iei vasul de pe foc, scurgi fasolea de apă şi o pui în oală împreună cu legumele.
Potriveşti gustul de sare şi piper şi adaugi bulionul. Laşi ciorba să dea în câteva clocote, iei oala de pe foc şi presari verdeaţa tocată mărunt.
Ciorbă de fasole cu legume
Pofta buna!
Mie-mi place mult ciorba de fasole