Retete de post: Ciorba de fasole batuta

Printeaza

Ciorba de fasole batuta din: fasole, ceapa, morcov, telina, ardei, apa, vegeta.

Ingrediente:Ciorba de fasole batuta

  • fasole
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • ardei
  • apa
  • vegeta

Mod de preparare:

Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer.

Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine un fel de supa-crema, adica o zeama mai groasa.

Separat, se toaca ceapa, morcov, telina, un ardei. Se calesc putin, apoi se completeaza cu putina apa si se fierb.

Pentru cei ce folosesc, merge si o lingura de Delikat/Vegeta. Cand legumele sunt bine fierte, se toarna supa crema si se completeaza cu apa fiarta, daca e cazul.

Se sareaza si se condimenteaza. Ciorba trebuie sa aiba exact consistenta unei supe-crema pentru bebelusi.

Se mai da in cateva clocote, se opreste focul si se adauga verdeata tocata. De preferat este sa se foloseasca fasole alba, nu colorata sau pestrita, pentru ca ciorba sa aiba culoare galben-aurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.