Retete de post: ciorba de dovlecei

Printeaza

Retete de post: ciorba de dovlecei din: dovlecei, morcovi, mazare, ceapa, ardei, telina, patrunjel, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Retete_de_post_ciorba_de_dovlecei

  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 100 g mazăre
  • 3 fire ceapă
  • 2 ardei
  • o ţelină
  • frunze de ţelină
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă toate legumele şi se spală. Ceapa, morcovii, ardeii şi ţelină se dau pe râzătoare sau se toacă mărunt.

Se pun uleiul şi legumele în oală. Se călesc 2-3 minute şi apoi se adaugă apă, sare şi piper. Dovleceii se taie cubuleţe şi se lasă deoparte.

Separat, se pun pastele să fiarbă. După aceea, se scot în sită şi se dau prin jet de apă.

In oala cu ciorbă se adaugă spre sfârşit şi dovleceii, pastele, sarea, piperul şi verdeaţa tocată mărunt. Se mai dă într-un clocot.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.