Retete de post: ciorba de dovlecei
PrinteazaRetete de post: ciorba de dovlecei din: dovlecei, morcovi, mazare, ceapa, ardei, telina, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 3 dovlecei
- 2 morcovi
- 100 g mazăre
- 3 fire ceapă
- 2 ardei
- o ţelină
- frunze de ţelină
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper negru măcinat
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se curăţă toate legumele şi se spală. Ceapa, morcovii, ardeii şi ţelină se dau pe râzătoare sau se toacă mărunt.
Se pun uleiul şi legumele în oală. Se călesc 2-3 minute şi apoi se adaugă apă, sare şi piper. Dovleceii se taie cubuleţe şi se lasă deoparte.
Separat, se pun pastele să fiarbă. După aceea, se scot în sită şi se dau prin jet de apă.
In oala cu ciorbă se adaugă spre sfârşit şi dovleceii, pastele, sarea, piperul şi verdeaţa tocată mărunt. Se mai dă într-un clocot.
Pofta buna!