Retete de post: Chiftelute de legume

Printeaza

O reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei, morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii, pesmet, marar, piper si frunze de salata.

Ingrediente: Chiftelute de legume

  • 1 varză mică
  • 4 cartofi mijlocii
  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 3-4 frunze de sfeclă
  • 2 cepe
  • 2 linguri faină
  • 1 cană ulei
  • 1 linguriţă cimbru tocat
  • 2 linguri bulion de roşii
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 legătură mărar
  • piper

pentru decor:

  • frunze de salată

 

Mod de preparare:

Curăţă legumele şi spală-le. Toacă varza fideluţă, presar-o cu sare şi frământ-o până când aceasta îşi lasă suc. Spal-o cu apă rece şi scurge-o în sită. Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i în apă caldă 25 de minute. Morcovii şi dovleceii dă-i pe răză- toarea mică şi pune-i într-un lighean mijlociu.

Adaugă peste morcovi şi dovlecei, ceapa tocată, frun­zele de sfeclă tocate mărunt, varza scursă şi cartofii fierţi şi sfarâmaţi. Sărează, piperează după gust, pune cimbrul, bulionul şi legătura de mărar bine tocat.

Frământă amestecul cu mâna câteva minute, adaugă făină, omogenizează şi împarte în bucăţi potrivite, pe care rotunjeşte-le cu mâna, trece-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate chiftelele pe şerveţele absorbante, după care aşază-le pe un platou mare ornat cu frunze de salată.

Chiftelute de legume

 Chiftelute de legume

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • chiftelute de post din legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.