Retete de post: Chiftelute de legume
PrinteazaO reteta de post de chiftelute de legume din: varza, cartofi, dovlecei, morcovi, frunze de sfecla, ceapa, faina, ulei, cimbru, bulion de rosii, pesmet, marar, piper si frunze de salata.
- 1 varză mică
- 4 cartofi mijlocii
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 3-4 frunze de sfeclă
- 2 cepe
- 2 linguri faină
- 1 cană ulei
- 1 linguriţă cimbru tocat
- 2 linguri bulion de roşii
- 3-4 linguri pesmet
- 1 legătură mărar
- piper
pentru decor:
- frunze de salată
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi spală-le. Toacă varza fideluţă, presar-o cu sare şi frământ-o până când aceasta îşi lasă suc. Spal-o cu apă rece şi scurge-o în sită. Curăţă cartofii de coajă şi fierbe-i în apă caldă 25 de minute. Morcovii şi dovleceii dă-i pe răză- toarea mică şi pune-i într-un lighean mijlociu.
Adaugă peste morcovi şi dovlecei, ceapa tocată, frunzele de sfeclă tocate mărunt, varza scursă şi cartofii fierţi şi sfarâmaţi. Sărează, piperează după gust, pune cimbrul, bulionul şi legătura de mărar bine tocat.
Frământă amestecul cu mâna câteva minute, adaugă făină, omogenizează şi împarte în bucăţi potrivite, pe care rotunjeşte-le cu mâna, trece-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins. Scoate chiftelele pe şerveţele absorbante, după care aşază-le pe un platou mare ornat cu frunze de salată.
Chiftelute de legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftelute de post din legume