Retete de post: Chifteluţe de ciuperci
PrinteazaChifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia.
- 600 g ciuperci
- 2 legături ceapă verde
- o legătură mărar
- o legătură pătrunjel
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Pentru sos:
- o căpăţână usturoi
- 1-2 legături mărar
- 50 g margarina
- o lingură făină
- 300 ml lapte de soia
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se amestecă cu verdeaţa. Ceapa verde se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte. Intr-un bol, se amestecă ciupercile, verdeaţa, ceapă tocată, pesmetul, sarea şi piperul măcinat. Se formează chifteluţele, se mai trec printr-un strat de pesmet şi apoi se prăjesc.
Separat, într-o cratiţă, se pune margarina să se topească şi se stinge cu făină şi laptele călduţ. Se amestecă uşor până capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se pune mărarul şi usturoiul pisat şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Chiftelele se servesc cu sosul alb.
Chifteluţe de ciuperci
Pofta buna!