Retete de post: Chifteluţe de ciuperci

Printeaza

Chifteluţe de ciuperci din: ciuperci, ceapa verde, marar, patrunjel, pesmet, sare, piper, ulei, usturoi, marar, margarina, faina si lapte de soia.

Ingrediente:Chiftelute_de_ciuperci

  • 600 g ciuperci
  • 2 legături ceapă verde
  • o legătură mărar
  • o legătură pătrunjel
  • 100 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

Pentru sos:

  • o căpăţână usturoi
  • 1-2 legături mărar
  • 50 g margarina
  • o lingură făină
  • 300 ml lapte de soia

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se spală, se taie mărunt şi se amestecă cu verdeaţa. Ceapa verde se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte. Intr-un bol, se amestecă ciupercile, verdeaţa, ceapă tocată, pesmetul, sarea şi piperul măci­nat. Se formează chifteluţele, se mai trec printr-un strat de pesmet şi apoi se prăjesc.

Separat, într-o cratiţă, se pune margarina să se topească şi se stinge cu făină şi laptele călduţ. Se amestecă uşor până capătă consistenţa unei ciulamale. După ce s-a fiert, se pune mărarul şi usturoiul pisat şi se condimen­tează cu sare şi piper, după gust. Chiftelele se servesc cu sosul alb.

Chifteluţe de ciuperci

Chiftelute_de_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.