Retete de post: cartofi taranesti

Printeaza

Retete de post: cartofi taranesti din: cartofi, ceapa, ardei, ulei, marar, patrunjel, boia, vegeta, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi
  • 2 legături ceapă verde
  • 2 cepe roşii
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei roşii
  • 50 ml ulei
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 linguriţă boia dulce
  • vegeta
  • sare
  • piper


Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie julien. Ardeii se cu­răţă, se spală şi se taie cubuleţe. Cartofii se pun la fiert, în coaja, în apă cu sare 15 minute. Se trec pe sub jet de apă rece şi se lasă la răcit.

Când s-au răcit se curăţă de coajă şi se taie în bucăţi potrivite. Intr-o cratiţă se pune uleiul şi se căleşte ceapa 3-4 minute.Se adaugă ardeii şi se mai căleşte 4-5.minute. Se adaugă boiaua, vegeta şi piper.

Se pun şi cartofii tăiaţi şi se amestecă bine. Se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 15 minute. Se adau­gă verdeaţa şi se amestecă bine.

Se potriveşte de sare şi se reintroduce în cuptor pentru încă 10-15 minute. Când prind puţină culoare sunt gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.