Retete de post: Cartofi dulci cu umplutura sarata

Printeaza

O reteta de post de cartofi dulci cu umplutura sarata din: cartofi dulci, ulei de masline, ceapa alba, usturoi, rozmarin, sare grunjoasa, ardei iute si branza tofu.

Ingrediente:Cartofi dulci cu umplutura sarata

  • patru cartofi mari dulci
  • o lingura de ulei de masline
  • o ceapa alba, tocata marunt
  • un catel usturoi, tocat fin
  • o lingurita de rozmarin tocat marunt
  • o lingurita sare grunjoasa
  • un sfert de lingurita ardei iute
  • 100 grame branza tofu

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune intr-un vas cei patru cartofu dulci, cu tot cu coaja, spalati bine insa. Lasa-i aproximativ 45-55 de minute, pana cand sunt aproape copti.

Scoate-i apoi din cuptor, lasa-i inca 15 minute, apoi taie partea de sus a fiecaruia. Cu ajutorul unei linguri, scobeste in cavitatea partii de jos, pana ramane un spatiu gol care sa poata fi umplut. Nu arunca miezul scos, ci pastreaza-l.

Intr-o tigaie incalzeste uleiul de masline, apoi adauga ceapa, usturoiul, sarea si ardeiul iute si amesteca bine. Adauga miezul de la cartofii copti, apoi pune si branza todu, taiata cubulete. Amesteca 2-3 minute, incet, la foc mediu.

Pune apoi tot acest amestec in cavitatile celor patru cartofi, dupa care baga inapoi cartofii la cuptor, tot la 200 de grade, pentru inca 15 minute, acoperiti cu folie de aluminiu. Reteta preluata de aici.

Cartofi dulci cu umplutura sarata

Cartofi dulci cu umplutura sarata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.