Retete de post: Cartofi cu usturoi la cuptor

Printeaza

O reteta de post de cartofi cu usturoi, la cuptor din: cartofi, usturoi, ceapa, untdelemn, boia de ardei dulce si sare.

Ingrediente:Cartofi cu usturoi la cuptor

  • 8 cartofi mari
  • o căpăţână mare de usturoi
  • o ceapă mare
  • 3 linguri de untdelem
  • boia de ardei dulce
  • sare

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele groase de 5 mm. Se stropeşte cu untdelemn fundul şi pereţii unui vas termorezistent, se aşază cartofii, apoi se presară usturoiul, tocat mărunt, şi se pune dea­supra ceapa, tăiată solzişori. Se presară boia de ardei dulce. Se toarnă apă cât să acopere cu 2 cm legumele.

Vasul se dă la cuptor, pentru 40-45 de minute, la foc potrivit. Dacă este prea multă apă, cu 5 minute înainte de a stinge focul, se mai aruncă din ea, apoi se introduce vasul din nou la cuptor, să se rumenească puţin cartofii.

Cartofi cu usturoi la cuptor

Cartofi cu usturoi la cuptor

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • cartofi la cuptor de post
  • cartofi la cuptor cu usturoi
  • cartofi cu usturoi la cuptor
  • cartofi de post cu usturoi
  • cartofi la cuptor de post cu usturoi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.