Retete de post: Cartofi copti cu masline si capere

Printeaza

O reteta simpla de post de cartofi copti cu masline si capere din: cartofi, capere mici, masline negre, frunze de cimbru, rozmarin, ulei de masline si otet de vin alb.

Ingrediente: Cartofi copti cu masline si capere

  • un kg cartofi
  • o jumatate de cana de capere mici
  • o cana de masline negre
  • o lingura frunze de cimbru
  • putin rozmarin
  • 6 linguri ulei de masline
  • o lingura de otet de vin alb

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 240 de grade sau treapta 9. Fierbe cartofii pana devin usor fragezi, cam 12 minute. Scurge-i de apa, taie-i in doua, apoi pune-i intr-un bol.

Adauga caperele, maslinele si ierburile aromate, o mare parte din ulei, sare si piper. Amesteca bine.

Pune intr-o tava hartie de copt si asaza cartofii intr-un singur strat. Amesteca otetul cu uleiul ramas, stropeste cartofii si tine-i la cuptor pana devin aurii, cam 30 de minute. Reteta preluata de aici.

Cartofi copti cu masline si capere

 Cartofi copti cu masline si capere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.