Retete de post: Caramele raw

Printeaza

Caramele raw

Ingrediente:Caramele raw

  • 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica)
  • 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt
  • 1 l-ta extract de vanilie
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina.

Nu mixati foarte mult deoarece semintele vor elibera uleiul si caramele vor avea o textura foarte uleioasa.

Mixati separat curmalele cu esenta de vanilie pana rezulta o pasta mai groasa. Ideea e ca fructele sa se marunteasca cat mai fin posibil, asta in masura in care se poate.
Puneti semintele de pin macinate peste pasta de curmale, adaugati praful de sare si mixati pana la incorporare.

Nu veti obtine o masa tocmai omogena, nu va faceti probleme. Bucati mai mari de pin sau curmale nu vor fi o problema.
Rasturnati compozitia pe o foaie de copt si cu un sucitor intindeti compozitia intr-un patrat micut si mai grosut. Dati la congelator pana se intareste putin.

Scoateti din congelator si taiati cubulete egale de caramele.

Pastrati-le la rece mereu. Pentru o consistenta asemanatoare celor din comert pastrati-le la congelator.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.