Retete de post: Bors de sfecla cu orez

Printeaza

 Retete de post: Bors de sfecla cu orez

Ingrediente:Bors de sfecla cu orez

  • 2 kg sfeclă roşie
  • 2 cepe mari
  • 1/2 kg morcov
  • 1/2 kg ţelină
  • 1/2 kg cartofi
  • 3-4 linguri orez
  • 3-4 linguri zarzavat de ciorbă
  • 2 linguri bulion
  • 2 l borş
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi sfecla de coa­jă, o treci pe răzătoarea cu ochiuri mari şi o pui într-o cratiţă cu 2 I de borş şi 1 lin­guriţă cu vârf de sare. Pui cratiţa pe aragaz, la foc mic, să dea un docot, nu mai mult.

Tragi cratiţa de pe foc şi o laşi aşa până ce au fiert în oală, separat, cele­lalte legume, bulionul, zarzavatul şi orezul. După ce acestea au fiert, imediat torni sfe­cla şi borşul şi stingi focul. O aduci imediat la masă, presărată cu verdeaţă şi cu ceapă sfărâmată alături.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.