Retete de post: Bors de iarna
PrinteazaO reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn.
- 3-4 cepe
- 2-3 morcovi
- o ţelină (rădăcină şi frunze)
- pătrunjel (rădăcină şi frunze)
- o felie de dovleac plăcintar
- o legătură de leuştean
- două linguri de orez
- o jumătate de litru de borş
- sare
- piper
- facultativ: 3 linguri de untdelemn
Mod de preparare:
Zarzavatul (morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, dovleacul) se curăţă şi se trec prin răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt.
Se pun la înmuiat în untdelemn fierbinte (dacă este dezlegare) sau doar se înăbuşă în puţină apă. Se toarnă apoi apă suficientă, se adaugă orezul şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
Când a fiert bine şi orezul, se pune borşul fierbinte (fiert separat) şi se drege gustul cu sare şi piper. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!