Retete de post: Bors de iarna

Printeaza

O reteta simpla de bors de iarna din: ceapa, morcovi, telina, patrunjel, dovleac, leustean, orez, bors, sare, piper si untdelemn.

Ingrediente:Bors de iarna

  • 3-4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • o ţelină (rădăcină şi frunze)
  • pătrun­jel (rădăcină şi frunze)
  • o felie de dovleac plăcintar
  • o legătură de leuştean
  • două linguri de orez
  • o jumătate de litru de borş
  • sare
  • piper
  • facultativ: 3 linguri de untdelemn

 

Mod de preparare:

Zarzavatul (morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, dovleacul) se curăţă şi se trec prin răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt.

Se pun la înmuiat în untdelemn fierbinte (dacă este dezlegare) sau doar se înăbuşă în puţină apă. Se toarnă apoi apă suficientă, se adaugă orezul şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

Când a fiert bine şi orezul, se pune borşul fierbinte (fiert separat) şi se drege gustul cu sare şi piper. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.