Retete de post: Biscuiti cu alune
PrinteazaBiscuiti cu alune din: faina, alune, vin alb dulce, ulei, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, miere.
- 500 g faina
- 200 g alune zdrobite
- 140 ml vin alb dulce
- 125 ml ulei
- 200 g zahar
- 1 lingurita cu esenta de vanilie
- 1 lingurita cu praf de copt
- miere
Mod de preparare:
Cerne făina cu praful de copt într-un castron şi toarnă în mijloc vinul amestecat cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi uleiul. Frământă până ce obţii un aluat neted. Dacă este prea tare, adaugă 2-3 linguri cu vin. împachetează aluatul în folie alimentară şi ţine-l la rece o oră.
Intinde o foaie potrivit de groasă şi taie biscuiţi cu formele speciale sau foloseşte două pahare cu gura potrivită. Unge biscuiţii cu miere călduţă şi presară alunele zdrobite. Aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-i la cuptorul încins 20-25 de minute.
Biscuiti cu alune
Pofta buna!