Retete de post: Biscuiti cu alune

Printeaza

Biscuiti cu alune din: faina, alune, vin alb dulce, ulei, zahar, esenta de vanilie, praf de copt, miere.

Ingrediente:Biscuiti_cu_alune

  • 500 g faina
  • 200 g alune zdrobite
  • 140 ml vin alb dulce
  • 125 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • miere

 

Mod de preparare:

Cerne făina cu praful de copt într-un castron şi toarnă în mijloc vinul amestecat cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi uleiul. Frământă până ce obţii un aluat neted. Dacă este prea tare, adaugă 2-3 linguri cu vin. împachetează aluatul în folie alimentară şi ţine-l la rece o oră.

Intinde o foaie potrivit de groasă şi taie biscuiţi cu formele speciale sau foloseşte două pahare cu gura potrivită. Unge biscuiţii cu miere călduţă şi presară alunele zdrobite. Aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi dă-i la cuptorul încins 20-25 de minute.

Biscuiti cu alune

Biscuiti_cu_alune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.