Retete de post: bame cu rosii
PrinteazaRetete de post: bame cu rosii din: bame, rosii, ceapa, ulei, sare, patrunjel.
- 500 g bame
- 1 kg roşii
- 2-3 cepe
- 3 linguri ulei
- sare
- apă
- o legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine, în câteva ape, şi se pun la scurs.
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie (în solzi sau mărunt), se pune uleiul şi o cană de apă într-o cratiţă (de cca 2 l) şi se pune cratiţa, acoperită cu capac, la foc mic, amestecând, din când în când, ca să nu se prindă.
Se ţine pe foc până se înmoaie ceapa, după care se adaugă roşiile, spălate, curăţate de coajă şi tăiate. Se amestecă de câteva ori, se adăugă bamele şi se lasă, la foc potrivit, până fierb bamele.
Se pune verdeaţa, se mai dă în câteva clocote, după care mâncarea esţe gata. Se serveşte fie caldă, fie rece.
Pofta buna!