Retete de post: bame cu rosii

Printeaza

Retete de post: bame cu rosii din: bame, rosii, ceapa, ulei, sare, patrunjel.

Ingrediente:Retete de post: bame cu rosii

  • 500 g bame
  • 1 kg roşii
  • 2-3 cepe
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • apă
  • o legătură de pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine, în câteva ape, şi se pun la scurs.

Se curăţă ceapa, se spală şi se taie (în solzi sau mărunt), se pune uleiul şi o cană de apă într-o cratiţă (de cca 2 l) şi se pune cratiţa, acoperită cu capac, la foc mic, amestecând, din când în când, ca să nu se prindă.

Se ţine pe foc până se înmoaie ceapa, după care se adaugă roşiile, spălate, curăţate de coajă şi tă­iate. Se amestecă de câteva ori, se adăugă bamele şi se lasă, la foc potrivit, până fierb bamele.

Se pune verdeaţa, se mai dă în câ­teva clocote, după care mâncarea esţe gata. Se serveşte fie caldă, fie rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.