Retete de post: baclava

Printeaza

Retete de post: baclava din: foi de placinta, margarina, nuci, pesmet, zahar, miere, coaja de lamaie.

Ingrediente:Retete de post: baclava

  • 500 g foi de plăcintă de post
  • 250 g margarină

Pentru umplutură:

  • 350-400 g nuci pisate
  • 25 g pesmet

Pentru sirop:                                      

  • 500 g zahăr
  • 3 pahare cu apă
  • 2 linguri de miere
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Se unge cu grăsime o tavă şi se aşază în ea foile de plăcintă (gata preparate) sau foile de strudel, tăiate pe măsura tăvii. Se pune un strat compus din 3-4 foi, fiecare unsă cu grăsime, după care se pune un strat gros de circa 0,5 cm, de nuci pisate, amestecate cu pesmet.

Urmează un alt strat din 3 foi, unse, fiecare în parte, şi aşa mai departe până se termină întreaga cantitate de foi şi de nucă pisată. Ultima foaie nu se mai acoperă cu strat din nucă pisată.

Când baclavaua este gata, se taie în bucăţi pătrate sau rombice, cu un cuţit ascuţit, după care se toarnă grăsimea încălzită, care se întinde, uniform, pe întreaga suprafa­ţă. Se bagă tava în cuptor unde se lasă, la foc potrivit, aproximativ o oră.

Intre timp, într-un vas, se pun zahărul, mierea, mirodeniile şi apa şi se lasă pe foc să fiarbă câte­va clocote. Când baclavaua este aproape gata, se scoate din cuptor, se adugă siropul şi se bagă din nou la cuptor, unde se lasă până se rumeneşte uşor.

Când este gata, se scoate tava, se lasă să se răcească, după care se pun bucăţile de baclava pe un platou împreună cu siropul rămas în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.