Retete de post: Baclava cu mere

Printeaza

Baclava cu mere

Ingrediente:Baclava cu mere

  • 0,5 kg nuci
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri miere
  • 50 g vodca
  • 1,5 kg mere
  • 100 g stafide
  • 6 linguri zahar
  • 50 g coniac
  • 100 g margarina
  • 1 lingura faina
  • 1 pachet de foi de placinta din comert

Mod de preparare:

Se rad merele, se adauga zaharul si stafidele, se calesc la foc mic. La sfârsit se pune coniacul.

Se prajesc usor nucile, se piseaza, se amesteca cu zaharul, mierea, vodca.Se unge tava cu margarina topita, se tapeteaza cu faina.

Pachetul de foi se împarte la trei. Se pune în tava prima parte, ungând fiecare foaie în parte cu margarina topita, apoi se toarna merele calite.

Se pune al doilea strat de foi de placinta unse cu margarina, apoi se întinde uniform amestecul de nuci cu miere.

Se pune ultimul strat de foi unse cu margarina. Cu un cutit ascutit, se taie placinta în portii potrivite.
Se da la cuptor, la foc mediu, timp de 30 min.

Când este gata se pudreaza cu zahar.În merele calite, dupa gust, se mai pot pune o lingurita de cacao, un pliculet de zahar vanilat,câteva smochine uscate tocate marunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.