Retete de post: Ardei umpluti cu orez si ciuperci
PrinteazaArdei umpluti cu orez si ciuperci din: ardei grasi, ulei, ceapa, orez, ardei, ciuperci, pasta de rosii, marar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 6-8 ardei grasi
- 100 ml ulei
- 2-3 cepe
- 150 g orez
- 1 ardei gras rosu
- 200 g ciuperci
- 50 g pasta de rosii
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă ardeii de cotor şi seminţe, se spală bine şi se lasă la scurs. Ardeii se crestează la capăt, ca să pătrundă fierberea şi prin umplutură. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei.
Ciupercile se curăţă, şe spala bine, se taie bucăţele mici şi se adaugă peste ceapă când aceasta s-a îngălbenit. Se adaugă ardeiul gras roşu tocat mărunt, apoi orezul şi 100’ml apă fiartă.
Se mai ţine amestecul pe foc până dispare toată apa. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi se condimentează cu sare şi piper.
Umplem ardeii cu acest amestec, se ung cu puţin ulei, se pun într-o cratiţă unsă cu ulei şi se acoperă cu apă.
Se introduc în cuptor, iar după jumatate de oră se adaugă bulionul de roşii amestecat cu o lingură de făină şi sub-ţiat cu puţină apă.
Se lasă în cuptor la foc potrivit pentru încă o oră.
Pofta buna!