Retete de post: Ardei cu sos
PrinteazaO reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina, sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit.
Ingrediente:
- 10 ardei kapia
- două cepe
- 4 roşii
- o lingură de făină
- sare
- pătrunjel verde
facultativ:
untdelemn pentru călit
Mod de preparare:
Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după care se pun într-un castron, se presară cu sare şi se acoperă. Se lasă câteva minute ca să se înăbuşe şi să se cureţe uşor de pieliţe. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă foarte mărunt şi se înăbuşă în foarte puţină apă, ca să se înmoaie.
In cazul în care este zi cu dezlegare la untdelemn şi vin, ceapa poate fi călită uşor în untdelemn. Se adaugă roşiile (curăţate de pieliţe şi seminţe), tocate mărunt. Dacă e nevoie, se mai adaugă puţină apă. Se desface în apă rece o lingură de faină, apoi se trece prin sită în sosul din cratiţă.
Se mai lasă să fiarbă la foc mic, câteva minute, ca să se îngroaşe sosul. Se adaugă sare, după gust. Când sosul e aproape gata, se adaugă în el ardeii copţi (fără seminţe şi codiţe), rupţi în fâşii. Se lasă încă 2-3 minute pe foc. La sfârşit se presară pătrunjel verde, tocat mărunt.
Se poate servi cald, ca fel principal, sau rece, ca gustare.
Poftă bună!