Retete de post: Ardei cu sos

Printeaza

O reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina, sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit.

Ingrediente:Ardei cu sos

  • 10 ardei kapia
  • două cepe
  • 4 roşii
  • o lingură de făină
  • sare
  • pătrunjel verde

facultativ:

untdelemn pentru călit

 

Mod de preparare:

Ardeii se coc pe tablă sau pe plită, după care se pun într-un castron, se presară cu sare şi se acoperă. Se lasă câteva minute ca să se înăbuşe şi să se cureţe uşor de pieliţe. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă foarte mărunt şi se înăbuşă în foarte puţină apă, ca să se înmoaie.

In cazul în care este zi cu dezlegare la untdelemn şi vin, ceapa poate fi călită uşor în untdelemn. Se adaugă roşiile (curăţate de pieliţe şi seminţe), tocate mărunt. Dacă e nevoie, se mai adaugă puţină apă. Se desface în apă rece o lingură de faină, apoi se trece prin sită în sosul din cratiţă.

Se mai lasă să fiarbă la foc mic, câteva minute, ca să se îngroaşe sosul. Se adaugă sare, după gust. Când sosul e aproape gata, se adaugă în el ardeii copţi (fără seminţe şi codiţe), rupţi în fâşii. Se lasă încă 2-3 minute pe foc. La sfârşit se presară pătrunjel verde, tocat mărunt.

Se poate servi cald, ca fel principal, sau rece, ca gustare.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.