Retete de Paste: Miel umplut
PrinteazaMiel umplut din: cotlet de miel, ulei, ardei, ceapa, ciuperci, orez, vin, patrunjel, sare, piper, cimbru, unt.
- 1 kg cotlet de miel
- 50 ml ulei
- 5 ardei roşii copţi
- 2 cepe roşii
- 1 cutie ciuperci
- 50 g orez
- 200 ml vin roşu
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- cimbru
- puţin unt
Mod de preparare:
Scoţi cotletul de miel şi cureţi carnea de pe oase. Tai fîleul în bucăţi, în lungime şi le baţi bine. Condimentezi carnea cu sare, cimbru şi piper.
Pentru umplutură, procedezi aşa: ceapa curăţată şi spălată o toci mărunt şi o pui la călit în ulei încins. Adaugi orezul prefiert şi ciupercile şi mai laşi pe foc 15 minute. Sărezi şi piperezi după gust. Pe fiecare bucată de carne aşezi ardei copţi, orez şi rulezi. Ungi o tavă cu puţin unt şi aşezi cotletul umplut.
Introduci tava în cuptor, la foc potrivit, adăugând din când în când vin roşu.
Pofta buna!