Retete de Paste: Drob de miel cu legume
PrinteazaDrob de miel cu legume din: carne mie, organe de miel, prapur de miel, paine, ceapa verde, oua, usturoi verde, patrunjel, mararm morcovi, telina, unt, sare, piper, cimbru, ulei.
- 500 g carne de miel (organele unui miel: rinichi, ficat, inimă, plămâni)
- 1 prapur de miel
- 1 felie de pâine
- 10 fire de ceapă verde
- 3 ouă crude
- 1 ou fiert tare
- 5 fire de usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură mărar 3 morcovi
- 1 ţelină mică
- 30 g unt
- sare
- piper măcinat
- piper boabe
- 1 linguriţă cimbru
- ulei
Mod de preparare:
Tai carnea şi organele şi le fierbi cu câteva boabe de piper. Morcovii şi ţelina le tai cuburi mici şi le căleşti 5-6 minute în untul încins, amestecând frecvent. Toci mărunt oul fiert, apoi dai prin maşina de tocat (sau printr-o sită mare) carnea şi organele fierte.
Amesteci apoi cu ceapa, usturoiul şi verdeaţa tocate mărunt, pâinea înmuiată cu puţin lapte, ouăle crude, oul fiert, cimbru, sare şi piper după gust. Speli bine prapurul, îl ţii 2 ore în apă rece cu puţin oţet, îl scurgi şi tapetezi cu el o cratiţă unsă cu ulei.
Tapetezi forma cu făină sau cu pesmet, pui umplutura în prapur, aduni marginile prapurului deasupra umpluturii, mai ungi cu puţin ulei şi coci la cuptorul încins, circa 50 de minute.
Pofta buna!