Retete de Craciun: Sarmale cu varza murata

Printeaza

Sarmale cu varza murata din: carne de porc, varza, radacina de patrunjel, rosii, ardei, ulei vegetal, ceapa, orez, smantana, sare, piper, foi de dafin, verdeata.

Ingrediente:Sarmale_cu_varza_murata

  • 500 g de carne de porc
  • 1 căpăţină de varză
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1-2 roşii
  • 3-4 ardei dulci
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri de orez
  • 1pahar de smîntînă
  • sare
  • piper negru măcinat
  • foi de dafin
  • 2 linguri de verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Tăiaţi, separaţi frunzele, tăiaţi fibrele mai groase. Dacă varza e foarte acră, puneţi-o în apă rece. Alegeţi şi tăiaţi frunzele în bucăţi nu prea mari, puneţi umplutura şi formaţi sarmalele.

Sarmalele nu trebuie să fie mari, nu mai mari ca nucile, cîte 10-12 sarmale la porţie.

Carnea pregătită se taie cubuleţe. Se alege orezul, se spală. Ceapa, rădăcina de pătrunjel se taie mărunt, se prăjeşte pe ulei vegetal, se uneşte cu orezul pregătit se prăjeşte.

Carnea tăiată se adaugă în legumele şi orezul prăjit, se pune şi verdeaţa, se piperează, se adaugă roşiile decojite, 1-2 linguri de piure de ardei dulce, bulion şi se amestecă bine.

La fundul cazanului cu fundul gros se pune puţină varză tăiată pai, apoi se pun straturi sarmalele, deasupra se pune la fel varză şi se toarnă bulionul.

Se fierb înăbuşit la foc domol pînă sînt gata. Se servesc cu smîntînă.

Sarmale cu varza murata

Sarmale_cu_varza_murata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.