Retete de Craciun: Ruladă de porc coaptă

Printeaza

Ruladă de porc coaptă din: spata de porc, telina, ceapa, morcov, vin, supa de pui, faina, unt, praz, caise uscate, frunze de cimbru si pesmet.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Rulada_de_porc_coapta

  • 2,5 kg spata de porc dezosata, rulata si legata
  • 1 tulpina de telina Apio
  • 1 ceapa, feliata fin
  • 1morcov, feliat fin
  • 1500 de vin alb
  • 500 ml supa de pui concentrata
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de unt

pentru umplutura:

  • 25 g unt
  • 2 fire de praz, curatate si feliate
  • 85 g de caise uscate, tocate si lasate 2 ore sa se inmoaie in apa clocotita, apoi scurse
  • 1 lingurita frunze de cimbru tocate
  • 140 g pesmet

 

Mod de preparare:

Inainte sa dai carnea la cuptor, scoate-o din frigider si sterge bine de tot intreaga suprafata cu un prosop de hartie. las-o deoparte pentru a reveni la temperatura camerei.

Pentru umplutura, asaza o cratita pe foc mediu si incinge untul.

Cand acesta incepe sa sfaraie, adauga prazul si soteaza-l pana se inmoaie si pana ce zeama lăsată începe să se evapore. Amestecă în cratiţă caisele şi cimbrul, apoi asezonează şi transferă totul într-un bol.

După ce compoziţia s-a răcit ccmplet, adaugă pesmetul şi verifică dacă mai trebuie asezonat.

Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7. Umple rulada de porc cu amestecul forma:, folosind o lingură, şterge carnea de urmele de umplutură lăsate în exterior şi aşaz-o într-o tavă.

Asezonează bine pielea cu multă sare. Pune ţelina, ceapa şi morcovul în tavă alături de carne şi dă totul la cuptor timp de 30 de minute.

Schimbă temperatura cuptorului la l40°C/gaz 1 şi mai lasă la cuptor 2 ore şi 30 de minute. Mută carnea pe un platou cald şi las-o să se odihnească până termini de făcut sosul.

Transferă sucurile lăsate de friptură într-un vas.

Aşază tava pe aragaz, la foc mediu, toarnă în ea vinul şi, cu o spatulă de lemn, desprinde bucăţile de carne şi de legume caramelizate care s-au lipit de fundul tăvii.

Lasă lichidul să scadă la jumătate.

Adaugă supa şi fierbe totul 5 minute, apoi presară făina şi topeşte untul, amestecând încontinuu.

Asezonează după gust şi toarnă sosul într-o carafă mică. Dacă exteriorul ruladei nu e suficient de crocant, încinge grillul cuptorului la maxim şi las-o 30 de secunde, până începe să sfârâie.

Ruladă de porc coaptă

Retete_de_Craciun_Rulada_de_porc_coapta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.