Retete de Craciun: Ruladă de curcan

Printeaza

Ruladă de curcan din: piept de curcan, bacon afumat, ciuperci, ceapa, cascaval, sare, piper, oua, unt, ardei gras, morcovi, foi de dafin si vin.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Rulada_de_curcan

  • un kg piept de curcan
  • 400 g bacon afumat
  • 300 g ciuperci
  • o ceapa mica
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper boabe
  • 1-2 oua
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1-2 foi de dafin
  • un pahar vin alb dulce

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan în aşa fel încât să se poată rula. Bucata de carne se bate şi apoi se unge cu unt şi se condimentează cu sare şi piper. Se acoperă cu o folie şi se bagă la rece.

Separat, se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei, doar cât să devină transparentă. Se adaugă ciupercile tocate mărunt şi, la sfârşit, caşcavalul ras şi pesmetul. Pe un platou se aşază feliile de bacon, peste ele se întinde bucata de carne de curcan şi se toarnă compoziţia de ciuperci.

Se rulează uşor şi, dacă este nevoie, se prinde cu scobitori. Intre timp, se curăţă ardeii şi morcovii, se spală şi se toacă mărunt. Se aşază în tava tapetată cu grăsime apoi se pune rulada. Se condimentează cu sare, piper boabe şi foi de dafin.

Se stropeşte din când în când cu vinul dulce. După ce s-a rumenit, se feliază şi se serveşte cu garnitura de legume.

Ruladă de curcan

Retete_de_Craciun_Rulada_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.