Retete de Craciun: Pulpă de porc în manta de dovlecei

Printeaza

O reteta de pulpa de porc in manta de dovlecei din: pulpa de porc, unt, coniac, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cascaval, usturoi, dovlecei, vin si unt.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_în_manta_de_dovlecei

  • 800 g pulpa de porc
  • 100 g unt
  • 50 ml coniac natural
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • 50 g cascaval
  • 3-4 catei usturoi
  • 3 dovlecei
  • 250 ml vin alb demisec
  • 100 g unt

 

Mod de preparare:

Se spală carnea printr-un jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se împănează cu usturoi, se unge cu unt şi se stropeşte cu coniac. Se lasă la macerat 1 -2 ore şi apoi se perpeleşte în ulei pe fiecare parte, cât să prindă o pojghiţă aurie.

Se curăţă între timp dovleceii, se spală, se scurg bine, se taie rondele, se condi­mentează cu sare şi piper şi se acoperă toată bucata de carne.

In tavă, se toarnă cantitatea de vin, sare şi piper, după gust, şi restul de unt, se aşază pulpa şi se bagă în cuptorul încins. Se mai stropeşte cu sosul din tavă din când în când şi se lasă până se rumeneşte frumos. în ultimele 10 minute de copt se rade deasupra caşcavalul.

Pulpă de porc în manta de dovlecei

Retete_de_Craciun_Pulpa_de_porc_în_manta_de_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.