Retete de Craciun: Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

Printeaza

Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Porc_cu_sos_dulce_acrisor_de_ceapa

  • 250 g orez basmati si salbatic
  • 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime
  • 2 linguri de piper negru, macinat grosier
  • 1 ceapa rosie mare, taiata felii
  • 150 ml otet de mere
  • 75 ml sirop de artar
  • 1 legatura mica de patrunjel, tocat

 

Mod de preparare:

Fierbe orezul în suficientă apă, conform instrucţiunilor de pe pachet. Scurge-l, pune înapoi în oală şi acoperă pentru a se păstra cald. Intre timp, asezonează carnea cu piper negru şi puţină sare. încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare.

Prăjeşte medalioanele de porc pe ambele părţi, până se rumenesc, apoi pune-le deoparte ca să se odihnească. 3 Adaugă restul de ulei şi ceapa în tigaie. Căleşte-o 5 minute, apoi toarnă oţetul şi fierbe 1 minut. Adaugă siropul de arţar, apoi pune înapoi în tigaie friptura de porc şi mai lasă 5 minute.

Serveşte carnea împreună cu sosul astfel obţinut, orez şi pătrunjel presărat deasupra.

Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă

Retete_de_Craciun_Porc_cu_sos_dulce_acrisor_de_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.