Retete de Craciun: Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
PrinteazaPorc cu sos dulce-acrişor de ceapă din: orez, muschi de porc, piper, ceapa rosie, otet de mere, sirop de artar si patrunjel.
- 250 g orez basmati si salbatic
- 600 g muschi de porc, taiat in felii de 4 cm grosime
- 2 linguri de piper negru, macinat grosier
- 1 ceapa rosie mare, taiata felii
- 150 ml otet de mere
- 75 ml sirop de artar
- 1 legatura mica de patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Fierbe orezul în suficientă apă, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Scurge-l, pune înapoi în oală şi acoperă pentru a se păstra cald. Intre timp, asezonează carnea cu piper negru şi puţină sare.
Incinge 1 lingură de ulei într-o tigaie mare.
Prăjeşte medalioanele de porc pe ambele părţi, până se rumenesc, apoi pune-le deoparte ca să se odihnească.
Adaugă restul de ulei şi ceapa în tigaie. Căleşte-o 5 minute, apoi toarnă oţetul şi fierbe 1 minut.
Adaugă siropul de arţar, apoi pune înapoi în tigaie friptura de porc şi mai lasă 5 minute.
Serveşte carnea împreună cu sosul astfel obţinut, orez şi pătrunjel presărat deasupra.
Porc cu sos dulce-acrişor de ceapă
Pofta buna!