Retete de Craciun: Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

Printeaza

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orez

  • 4 felii groase ceafa de porc
  • 100 g ghimbir
  • 300 g taitei de orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 telina mica
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

feliile de ceafă cu sare şi piper, apoi puneţi-le într-o cratiţă. Adăugaţi uleiul, o cană cu apă şi jumătate din cantita­tea de ghimbir curăţat şi dat pe răzătoarea mică. Acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.

Separat fierbeţi în 2 litri de apă şi 1 linguriţă sare, legu­mele curăţate, spălate şi tăiate în bucăţele. După ce au fiert scoateţi-le din oală şi în supa ră­masă puneţi la fiert, pentru 2-3minute taiteii de orez.

Scoateti din cratita feliile de carne după ce acestea s-au pătruns şi s-au rumenit frumos pe ambele părţi iar în grăsimea rămasă puneţi tăiţeii fierţi, legumele şi ghimbirul rămas tocat mărunt.

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

Retete_de_Craciun_Porc_cu_ghimbir_si_taitei_de_orez

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Pe asta il incerc si eu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.