Retete de Craciun: Porc cu ardei in sos de bere
PrinteazaPorc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper.
- 400 g pulpa de porc
- 2 ardei grasi verzi
- 2 ardei capia
- 1 ceapa mare
- 100 ml ulei
- 400 ml bere neagra
- 1 lingurita rasa boia de ardei iute
- 1 lingura amidon
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpa de pieliţe, spălaţi-o şi tăiaţi-o în feliuţe subţiri (circa 4-5 mm). Curăţaţi ardeii de cotoare şi seminţe, spălaţi-i, şi tăiaţi-i în bucăţi puţin mai mici decât cele de carne.
Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ceapa mai mare. încingeţi într-un wok sau o tigaie mai mare 50ml ulei şi prăjiţi la foc iute carnea de porc.
Scoateţi-o pe o farfurie atunci când s-a rumenit şi păstrati-o acoperită la cald. Puneţi în wok uleiul rămas şi prăjiţi, apoi tot la foc mare, c;eapa tocată şi bucăţile de ardei.
Când acestea s-au înmuiat, adăugaţi carnea. După 2-3 minute puneţi boiaua de ardei şi amidonul desfăcut în bere.
Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mare, amestecând des, până când sosul se îngroaşă.
Puneţi apoi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic încă 1 -2 minute.
Porc cu ardei in sos de bere
Pofta buna!
O sa aleg din retete cu porc, ca vad ca ai o gramada