Retete de Craciun: Porc cu ardei in sos de bere

Printeaza

Porc cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia, ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Porc_cu_ardei_in_sos_de_bere

  • 400 g pulpa de porc
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml ulei
  • 400 ml bere neagra
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 1 lingura amidon
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pulpa de pieliţe, spălaţi-o şi tăiaţi-o în feliuţe subţiri (circa 4-5 mm). Curăţaţi ardeii de cotoare şi seminţe, spălaţi-i, şi tăiaţi-i în bucăţi puţin mai mici decât cele de carne. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ceapa mai mare. încingeţi într-un wok sau o tigaie mai mare 50ml ulei şi prăjiţi la foc iute carnea de porc.

Scoateţi-o pe o farfurie atunci când s-a rumenit şi păstrati-o acoperită la cald. Puneţi în wok uleiul rămas şi prăjiţi, apoi tot la foc mare, c;eapa tocată şi bucăţile de ardei. Când acestea s-au înmuiat, adăugaţi carnea. După 2-3 minute puneţi boiaua de ardei şi amidonul desfăcut în bere.

Potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mare, amestecând des, până când sosul se îngroaşă. Puneţi apoi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi la foc mic încă 1 -2 minute.

Porc cu ardei in sos de bere

Retete_de_Craciun_Porc_cu_ardei_in_sos_de_bere

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa aleg din retete cu porc, ca vad ca ai o gramada

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.