Retete de Craciun: Paella de porc şi scoici

Printeaza

O reteta de paella de porc si scoici din: ulei de masline, pulpa de porc, ceapa, usturoi, carnati chorizo, orez, paprika afumata, rosii cherry supa de legume, spanac si scoici.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Paella_de_porc_si_scoici

  • 4 linguri ulei de măsline
  • 400g pulpă de porc, tăiată bucăţi
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 200g cârnat chorizo, tăiat în felii
  • 400g orez de paella
  • 1 lingură de paprika afumată
  • 400g roşii cherry
  • 1l supă fierbinte de legume
  • 200g spanac tânăr
  • 200g scoici, curăţate

 

Mod de preparare:

Încinge jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie de paella sau într-o tigaie mare de prăjit. Adaugă carnea de porc şi prăjeşte-o 5 minute, până se rumeneşte uşor, dar nu e încă bine pătrunsă. Scoate carnea din tigaie şi aşaz-o pe o farfurie. Pune restul de ulei de măsline în tigaie, după care adaugă ceapa, usturoiul şi chorizo.

Căleşte timp de 5 minute, până când ceapa devine aurie iar chorizo, crocant şi începe să-şi lase grăsimea. Adaugă orezul şi paprika, şi amestecă continuu 1-2 minute, până când orezul se omogenizează.

Poate fi pregătită cu 1 zi înainte, până în acest stadiu, şi poate fi păstrată la frigider.

Toarnă roşiile şi sucul lor în tigaie, împreună cu carnea de porc şi 900ml din ciorba de legume. După ce dă în fiert, reduce temperatura şi amestecă uşor timp de 20 minute până când orezul se înmoaie.

Pune spanacul într-o strecurătoare şi toarnă peste el un ibric de apă fiartă, pentru ca frunzele să se înmoaie.

Adaugă frunzele de spanac şi scoicile în tigaie, iar apoi toarnă restul de 100ml de ciorbă de legume. Lasă încă 10 minute pe foc.

Între timp, scoicile ar trebui să se deschidă (îndepărtează-le pe cele care nu s-au deschis), iar orezul ar trebui să fie moale. Serveşte direct din tigaie.

Paella de porc şi scoici

Retete_de_Craciun_Paella_de_porc_si_scoici

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e interesanta rau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.