Retete de Craciun: Medalioane de porc cu esalote

Printeaza

O reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_cu_esalote

  • 500 g medalioane de carne de porc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 esalote
  • 4 fire busuioc
  • 60 g unt
  • 100 ml vin alb

 

Mod de preparare:

Se curăţă medalioanele de pieliţe, se spală şi se taie eventual în felii groase de cca 1,5 cm. Se sărează şi se piperează. Se aşază într-un castron şi se stropesc cu ulei de măsline. Se lasă să se marineze la frigider 1 oră.

Se toacă eşalotele şi busuiocul. Intr-o tigaie cu fundul gros se prăjesc feliile de carne pe ambele feţe cca 5 min. Apoi se scot din tigaie şi se adaugă jumătate din cantitatea de unt. Se lasă să se topească, apoi se călesc eşalotele, se sting cu vin şi se lasă să se evapore puţin lichidul la foc iute.

Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă în sos restul de unt şi busuiocul tocat. Sosul se toarnă peste carne; se serveşte imediat.

Medalioane de porc cu esalote

Retete_de_Craciun_Medalioane_de_porc_cu_esalote

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.