Retete de Craciun: Friptură în sos de coniac

Printeaza

Friptură în sos de coniac din: ceafa de porc, coniac, unt, mustar, faina, boabe de mustar, piper si sare.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Friptura_în_sos_de_coniac

  • 1 kg ceafa de porc
  • 3 linguri cu coniac
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingura cu mustar
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 varf de lingurita boabe de mustar
  • piper negru boabe
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea în patru felii groase, dă-o cu un praf de sare şi pune-o pe un grill încins, uns cu puţin unt. Pe măsură ce carnea începe să-şi lase zeamă, scurge-o într-un bol. Frige bine fripturile pe ambele părţi. După ce ai terminat de fript carnea, pune-o pe un platou şi pregăteşte sosul.

Pune untul într-o cratiţă şi lasă-l la foc mic să se topească, apoi adaugă zeama de la carne, muştarul şi coniacul. Sfărâmă boabele de muştar şi câteva de piper cu un pisălog, adaugă praful în sos. Pregăteşte o cană cu apă la îndemână.După ce a dat în câteva clocote, pune făina şi amestecă rapid, toarnă puţină apă cât să lungeşti sosul, până ce obţii cam o cană de sos.

Drege gustul de sare, adaugă câteva boabe de piper şi lasă să fiarbă puţin. Când prinde consistenţă, stinge focul.Serveşte friptura cu garnitură de salată verde şi roşii şi câteva linguri bune de sos deasupra.

Friptură în sos de coniac

Retete_de_Craciun_Friptura_în_sos_de_coniac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.