Retete de Craciun: Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

Printeaza

O reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_si_salata_de_mere_cu_ardei

  • 2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata alimentara
  • 50 g unt moale
  • 3 linguri zahar brun din trestie de zahar
  • 3 linguri de mustar cu boabe

pentru salata de mere si ardei:

  • 3 cepe, feliate fin
  • 2 mere mici, taiate in sferturi, curatate de seminte si feliate fin
  • 7-8 ardei grasi rosii si/sau galbeni taiati in sferturi, curatati de seminte
  • cateva frunze de dafin
  • 3 linguri otet de cidru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de mustar cu boabe
  • 2 linguri de zahar brun

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C/gaz 3. Asaza carnea de porc pe folie de aluminiu intr-o tava. Amesteca untul, zaharul si mustarul cu 2 lingurite de sare si maseaza carnea cu acest mix. Infasoara bine carnea in folia de aluminiu.

Amestecă ceapa şi merele într-o tavă largă cu pereţii joşi. Presară ardeii graşi şi frunzele de dafin peste mere. Amestecă oţetul, uleiul, muştarul şi zahărul cu 100ml de apă şi stropeşte bine merele. Dă friptura de porc la cuptor 316 ore în timp ce coci amestecul de mere pe raftul inferior, primele 2 ore. După ce scoţi ardeii şi merele, pe acelaşi raft introdu cartofii copţi în crustă de sare (reţeta în dreapta).

După 3 ore, îndepărtează folia de aluminiu de pe friptura de porc. Adună amestecul de muştar lipit de folia de aluminiu şi sucurile lăsate de carne şi adaugă-le peste friptura de porc din tavă. Setează temperatura cuptorului la 200′ C/ gaz 6 şi coace friptura încă 30-45 de minute, până când devine rumenă şi crocantă.

Scoate friptura din cuptor, acoperă cu folie sau cu un capac şi las-o să se odihnească 20 de minute înainte de servire. între timp, aşază din nou amestecul de ardei pe raftul de sus şi lasă-l la cuptor 20 de minute. Serveşte friptura tăiată în felii groase alături de mere şi de ardei.

Friptură de porc şi salată de mere cu ardei

Retete_de_Craciun_Friptura_de_porc_si_salata_de_mere_cu_ardei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.