Retete de Craciun: Friptura in cafea

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, rozmarin, telemea maturata, cafea neagra, muguri de pin, piper rosu macinat, vin rosu, usturoi, ulei, ceapa, sare.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Friptura_in_cafea

  • 2 muşchiuleţi de porc
  • 8 cren­guţe de rozmarin
  • 200 g telemea maturată
  • 50 g cafea neagră mă­cinată
  • 2 linguri cu muguri de pin
  • piper roşu măcinat

Ingrediente marinada:

  • 1 cană cu vin roşu sec
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 3-4 linguri cu ulei
  • 1 cea­pă mică tăiată în sferturi
  • sare

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru marinadă si adaugi muşchiuieţii. Laşi de pe o zi pe alta, la frigider. Tai brânza şi carnea în bucăţi de 2 cm lăţime. Pui crenguţele de rozmarin ia înmuiat pentru 10-15 minute.

Amesteci cafeaua cu mugurii de pin pisaţi în mojar şi un pic de piper roşu măcinat, apoi tăvăleşti bucăţile de muş­chiuleţ prin ea.

Infigi pe fiecare fir de rozmarin 3-4 bucăţi de carne şi 2-3 de brânză, alternativ. Pui pe grătarul cuptorului şi laşi câte 4-5 minute pe fiecare parte. Le serveşti fierbinţi.

Friptura in cafea

Retete_de_Craciun_Friptura_in_cafea

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.