Retete de Craciun: File de porc învelit în şuncă

Printeaza

O reteta savuroasa de File de porc învelit în şuncă din: file de porc, sare, piper, sunca, usturoi, rozmarin, ulei si sos pentru friptura.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_File_de_porc_învelit_în_sunca

  • 700 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 150 g sunca(eventual kaizer)
  • 2 catei de usturoi
  • 4 crengute de rozmarin
  • 4 linguri ulei
  • 400 ml sos pentru friptura

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Aşezaţi feliile de şuncă una peste cealaltă în formă de dreptunghi. Tocaţi usturoiul şi rozmarinul şi presăraţi-le peste şuncă. Infăşuraţi carnea de porc condimentată în şuncă în formă de ruladă şi legaţi-o cu sfoară de bucătărie.

Puneţi-o într-o tavă termorezistentă cu ulei şi daţi-o 6-8 min. la cuptor. Stingeţi cu 1/3 din sos. Lăsaţi-o încă 30 min. la cuptor. Intoarceţi-o de două ori şi turnaţi sos.

File de porc învelit în şuncă

Retete_de_Craciun_File_de_porc_învelit_în_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.