Retete de Craciun: File de porc cu fasole şi roşii
PrinteazaO reteta de file de porc cu fasole si rosii din: fasole verde, sare, file de porc, ulei, piper, ceapa, rosii cherry, gorgonzola, lapte, sos hollandaise, unt si branza gouda.
- 600 g fasole verde
- sare
- 600 g file de porc
- 2 linguri ulei
- piper
- 2 cepe
- 250 g rosii cherry
- 100 g gorgonzola
- 150 ml lapte
- 2 plicuri (a 30 g) sos hollandaise
- 100 g unt
- 3 linguri branza gouda data pe razatoare
Mod de preparare:
Pregătiţi fasolea, fierbeţi-o cca. 12 minute în apă cu sare şi lăsaţi-o să se scurgă. Tăiaţi carnea felii rotunde de cca. 3 cm grosime. prăjiţi-o rapid în ulei, săraţi-o şi piperaţi-o. Tăiaţi ceapa cubuleţe şi căliţi-o în grăsimea rămasă în tigaie.
Spălaţi roşiile şi tăiaţi-le în jumătate. Adăugaţi-le în-tigaie împreună cu fasolea, căliţi totul cca. 2 minute şi condimentaţi.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Fărâmiţaţi brânza gorgonzola. Incălziţi laptele şi 250 ml apă. Dizolvaţi sosul hollandaise si fierbeti- amestecând continuu.
Reduceţi focul şi adăugaţi din când în când untul tăiat cubuleţe. Adăugaţi şi gorgonzola şi lăsaţi-o să se topească.
Aşezaţi legumele într-o formă de sufleu, aşezaţi carnea, sosul şi gouda şi coaceţi totul cca. 15 minute.
File de porc cu fasole şi roşii
Pofta buna!