Retete de Craciun: Cotlete de porc cu miere si fructe

Printeaza

O reteta de cotlete de porc cu miere si fructe din: cotlete de porc, ananas, miere, suc de anans si mustar.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_miere_si_fructe

  • 4 cotlete de porc
  • 1 cescuta cu bucatele de ananas
  • 1/2 cescuta cu miere
  • 1/4 cescuta cu suc de ananas
  • 1 lingura mustar

 

Mod de preparare:

Intai pregatim carnea: in fiecare cotlet facem o crestatura cu cutitul in care bagam cate 1-2 bucati de ananas.

Puteti taia pe lung bucatile de ananas ca sa intre bine in crestatura facuta. Separat amestecam intr-un bol mierea de albine cu sucul de ananas, si ungem apoi cu compozitia obtinuta fiecare cotlet, pe toate partile.

Pregatim tava: de preferat ar fi sa folositi o tava lata in care sa incapa cotletele unul langa altul.

Tava trebuie unsa cu unt, apoi punem cotletele si le dam la cuptorul preincalzit.

Timpul de coacere este de 1 ora – 1 ora si jumatate, si din cand in cand carnea trebuie unsa cu compozitia din miere si suc de ananas.

Cand sunt aproape gata se scoate tava din cuptor, se pun si restul de bucati de ananas in jurul cotletelor sau peste ele, si se mai da tava la cuptor pentru 2-3 minute. 

Cotletele de porc se servesc calde, cu garnitura de legume sau cartofi, si cu acritura.

Cotlete de porc cu miere si fructe

Retete_de_Craciun_Cotlete_de_porc_cu_miere_si_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.