Retete de Craciun: Cotlet de porc cu sos

Printeaza

Cotlet de porc cu sos din: cotlet de porc, piper, coacaze rosii, zahar brun, otet balsamic, worchester, coniac.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sos

  • 1 kg cotlet de porc fără os
  • piper 5 arome

sos:

  • 300 g coacăze roşii
  • 2 linguri zahăr brun
  • 2 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri Worchester
  • 50 ml coniac

Mod de preparare:

Se asezoneaza bucata de cotlet cu piper 5 arome din abundenţa. Se freca bine ca sa patrunda aromele în carne. Se îmbraca bucata de cotlet în folie de aluminiu şi se pune în tava. Se completeaza cu apa cam pâna la jumatatea cotletului şi se da la cuptor aproximativ 45 minute.

Cât sta cotletul în cuptor, se pregateste sosul. Se pun coacazele roşii şi zaharul brun într-un vas şi se dau în câteva clocote, pâna începe sa se îngroaşe. Se trec într-o sita şi se strecoara bine, presând coacazele. Sosul obţinut se pune înapoi în vas, se adauga oţetul balsamic, coniacul, sosul Worchester şi piper, dupa gust. Se lasa pe foc pâna capata consistenţa unui sos.

Se scoate carnea din folie şi se unge cu doua linguri de sos pe toata suprafaţa. Se da din nou la cuptor pentru 15-20 de minute, dupa care se scoate şi se acopera cu folie de aluminiu câteva minute ca sa se odihneasca. Se taie felii cu un cuţit bine ascuţit şi se serveşte cu sosul de coacaze roşii.

Cotlet de porc cu sos

Retete_de_Craciun_Cotlet_de_porc_cu_sos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.