Retete de Craciun: Cotlet cu sos de piper

Printeaza

Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_sos_de_piper

  • 8 felii cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • 100 g unt
  • 175 ml vin dulce
  • 2 linguri zahar
  • nucsoara
  • o lingurita faina
  • 100 g nuca macinata
  • cimbru uscat si macinat
  • ulei de floarea soarelui
  • ulei de masline
  • 4-5 cartofi
  • 400 g mazare
  • 400 g ciuperci

 

Mod de preparare:

Se condimentează bucăţile de cotlet cu sare, piper şi cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline si se lasă la rece. Mazărea se pune să fiarbă. Cartofii se curăţă, se spală si se prăjesc. Ciupercile se curăţă, se spală si se înăbuşă în ulei.

Se topeşte untul, se adaugă piperul pisat şi boabe, făina cernută, nucşoara, nuca măci­nată, zahărul şi vinul. Se fierb în clocot câteva minute. Separat, se încinge grătarul şi se rumenesc bucăţile de carne. Se servesc cu sosul şi cu cele trei garnituri.

Cotlet cu sos de piper

Retete_de_Craciun_Cotlet_cu_sos_de_piper

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.