Retete de Craciun: Costite de porc

Printeaza

Costite de porc din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Costite_de_porc

  • 12 costite de porc
  • 1 ceapa
  • 4 cuisoare
  • 4 boabe enibahar
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa nucsoara macinat
  • 3-4 foi de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita rasa boia de ardei iute
  • 200 ml vin alb sec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Preparaţi o marinată din vin, boia, usturoiul pisat, foile de dafin măruntite, nucşoară, ulei, ofet, enibahar, cuişoarele zdrobite, ceapa tăiată julienne, sare, şi piper după gust. Pu­neţi în marinata astfel pregătită costiţele de porc şi lăsaţi-le de pe o zi pe alta, la rece.

Scoateţi-le, apoi şi scurgeţi-le bine de zeamă, după care puneţi-le pe un grătar bine încins. Frigeţi- le la foc potrivit până când se pătrund bine şi se rumenesc pe toate părţile. Serviţi-le calde cu salată verde.

Costite de porc

Retete_de_Craciun_Costite_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.