Retete de Craciun: Coaste de porc picante
PrinteazaCoaste de porc picante din: coaste de porc, piper, ulei, ceapa, apa, pasta de tomate, otet, miere, sare, usturoi, boia iute, condimente.
- 1 kg coaste de porc
- 1 lingura piper negru
- 1 lingura piper rosu
- 3 linguri ulei
- 1 bucata ceapa mica
- 200 ml apa
- 2 linguri pasta de tomate
- 50 ml oţet
- 2 linguri miere
- 1 lingurita sare
- 2 lingurite praf de usturoi
- 2 lingurite boia iute
- 1 lingurita condimente pentru carnea de porc
Mod de preparare:
Coastele se presara cu sare, piper, boia si condimentele. Se lasa sa stea asa pâna este gata sosul.
Într-o tigaie cu ulei încins se caleste ceapa tocata şi, dupa ce s-a înmuiat, se adauga pasta de tomate, oţetul, mierea, sarea, piperul, negru si rosu, macinate nu foarte marunt.
Se adauga apoi apa, praful de usturoi si se lasa la fiert 30 de minute.
Coastele se pun pe gratarul bine încins si, dupa ce îşi schimba culoarea pe ambele parşi, se ung cu sos si se continua frigerea.
Coaste de porc picante
Pofta buna!
Imi plac coastele de porc