Retete De Craciun: Ciorba, Sarmale si Prajitura

Printeaza

Retete De Craciun:

Ciorbă ardelenească din piept de porc din: pipet de porc, orez, morcov, telina, albitura, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg piept de porc cu coaste
  • 60 g orez
  • 500 g zarzavat (morcov, telină, albitură)
  • 2 cepe
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • oţet
  • tarhon
  • sare, după gust

Mod de preparare:

Pieptul de porc se pune la fiert cu apă şi sare, se îndepărtează spuma şi se adaugă ceapa tăiată mărunt. Zarzavatul se pune întreg, crestat la capete. Se pune să fiarbă împreună cu carnea, numai pentru a-i da gust, la final el scoţându-se din oală.

Când totul s-a fiert, se adaugă orezul fiert separat, tarhonul, numai frunze, opărit şi tocat, sare şi oţet. Se ia vasul de pe foc şi, după circa un sfert de oră, se drege cu gălbenuş şi smântână.

Pofta buna!

Sarmale cu ciolan afumat din: ciolan afumat, vita, pui, curcan, ceapa, orez, bulion, ou, sare, piper, cimbru, marar, foi de zmeura.

Ingrediente:Sarmale cu ciolan afumat

  • 1 kg ciolan afumat
  • 1/2 kg carne de vită, pui sau curcan
  • 2 cepe
  • 150 g orez
  • 250 g bulion
  • 1 ou
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • 1 legătură mărar
  • foi de zmeură

Mod de preparare:

Toci carnea şi o amesteci cu cepele tocate mărunt, orezul spălat, oul, sare, piper măcinat şi mărar tocat fin. Formezi apoi sărmăluţele, pe care le aşezi într-o oală de lut, pe fundul căreia pui câteva frunze de zmeură, iar între rândurile de sarmale pui rămurele de cimbru.

Diluezi bulionul cu apă şi-l amesteci cu sare şi câteva boabe de piper. Torni apoi peste sarmale şi acoperi vasul cu o folie.

Dai oala la cuptorul încins, pentru 45 de minute la foc mediu, după care îndepărtezi folia şi le mai laşi 25-30 de minute.

Pofta buna!

Prajitura cu suc de portocala si coaja de lamaie din: unt, zahăr pudră, făină, coaja de lămâie, suc de portocale, praf de copt, oua.

Prajitura_cu_suc_de_portocala_si_coaja_de_lamaie

Ingrediente:

  • 1 pachet unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 300 g făină
  • coaja de la 1 lămâie
  • 3 linguri suc de portocale
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • 2-3 linguri zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:

Mixezi untul cu zahărul pudră până capătă aspectul unei creme. Adaugi oul, făina în ploaie şi praful de copt şi amesteci până se omogenizează toate ingrediente­le. încorporezi sucul de portocale şi coaja de lămâie.

Aluatul obţinut îl dai prin forma specială de prăjituri, făcând mici batoane, ale căror capete le uneşti. Aşezi hârtie de copt într-o tavă, pui coroniţele şi le dai la cuptor, încălzit în prealabil, până se rume­nesc.

Laşi să se răcorească puţin şi pudrezi cu zahăr.

Prajitura cu suc de portocala si coaja de lamaie

Prajitura_cu_suc_de_portocala_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.