Retete de Craciun: Ciorba cu carne de porc

Printeaza

O reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie, ulei si sare.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Ciorba_cu_carne_de_porc

  • 500 g piept de porc
  • 2 morcovi mari
  • 2 cartofi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • tarhon
  • patrunjel
  • lamaie
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea şi pune-o la fiert în doi litri de apă rece. Spumuieşte în primele 15 minute, presară sare şi lasă la fiert vreo 40 de minute.

Căleşte în ulei legumele tăiate. Lasă-le la foc mic până ce se înmoaie uşor.

Adaugă-le în supa de carne şi lasă-le să dea împreună în 2-3 clocote.

Pune verdeaţa tocată, sărează după gust, şi adaugă una sau două linguri cu zeamă de lămâie, în funcţie de cât de acră sau dulce vrei să fie ciorba.

Lasă acoperit 30 de minute ca să se întrepătrundă aromele înainte de servire.

Ciorbă de carne

Retete_de_Craciun_Ciorba_cu_carne_de_porc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.