Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci

Printeaza

Ceafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru.

Ingrediente:Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_ciuperci

  • 2 bucati ceafa de porc
  • 1 ardei capia
  • un ardei iute rosu
  • sare
  • piper
  • o ceapa mare rosie
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • 50 g unt
  • 2-3 lingurite coniac
  • 400 g ciuperci
  • 2-3 crengute rozmarin
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se condimentează bucăţile de ceafă cu sare, piper si roz­marin. Se ung cu puţin ulei si se stropesc cu coniac.

Separat, se curăţă ciupercile, se spală si se taie bucăţi. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în tigaia cu puţin ulei.

După ce a căpătat luciu, se adaugă ardeiul capia feliuţe si ciuperci­le. Se presară sare, cimbru şi se pune ardeiul iute. Se lasă să se înmoaie la foc potrivit.

Se încinge grătarul, se unge cu grăsime si se rumenesc feliile de ceafă. Se servesc cu soteul de ciuperci si cu rozmarin.

Ceafa de porc cu ciuperci

Retete_de_Craciun_Ceafa_de_porc_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.