Retete de Craciun: Ceafa de porc cu ciuperci
PrinteazaCeafa de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare, piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si cimbru.
- 2 bucati ceafa de porc
- 1 ardei capia
- un ardei iute rosu
- sare
- piper
- o ceapa mare rosie
- 2-3 lingurite ulei de masline
- 50 g unt
- 2-3 lingurite coniac
- 400 g ciuperci
- 2-3 crengute rozmarin
- cimbru
Mod de preparare:
Se condimentează bucăţile de ceafă cu sare, piper si rozmarin. Se ung cu puţin ulei si se stropesc cu coniac.
Separat, se curăţă ciupercile, se spală si se taie bucăţi. Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în tigaia cu puţin ulei.
După ce a căpătat luciu, se adaugă ardeiul capia feliuţe si ciupercile. Se presară sare, cimbru şi se pune ardeiul iute. Se lasă să se înmoaie la foc potrivit.
Se încinge grătarul, se unge cu grăsime si se rumenesc feliile de ceafă. Se servesc cu soteul de ciuperci si cu rozmarin.
Ceafa de porc cu ciuperci
Pofta buna!